Houzz Logo Print
The Barn
The Barn
Paul Uhlmann ArchitectsPaul Uhlmann Architects
This residence was designed to be a rural weekend getaway for a city couple and their children. The idea of ‘The Barn’ was embraced, as the building was intended to be an escape for the family to go and enjoy their horses. The ground floor plan has the ability to completely open up and engage with the sprawling lawn and grounds of the property. This also enables cross ventilation, and the ability of the family’s young children and their friends to run in and out of the building as they please. Cathedral-like ceilings and windows open up to frame views to the paddocks and bushland below. As a weekend getaway and when other families come to stay, the bunkroom upstairs is generous enough for multiple children. The rooms upstairs also have skylights to watch the clouds go past during the day, and the stars by night. Australian hardwood has been used extensively both internally and externally, to reference the rural setting.
The Curved Ceiling
The Curved Ceiling
Minosa | Design Life BetterMinosa | Design Life Better
Design is a direct response to architecture and the home owner. It sshould take on all of the challenges, lifes functionality issues to create a space that is highly functional and incredibly beautiful. The curved ceiling was born out of the three structural beams that could not be moved; these beams sat at 2090mm from the finished floor and really dominated the room. Downlights would have just made the room feel smaller, it was imperative to us to try and increase the ceiling height, to raise the roof so to speak!
Contemporary Homes
Contemporary Homes
Sophie TomarasSophie Tomaras
Natural elements within a contemporary kitchen
Flowerdale Avenue
Flowerdale Avenue
MADE Architectural ConstructionsMADE Architectural Constructions
Sovereign White Leather Quartzite
Sovereign White Leather Quartzite
SNB StoneSNB Stone
This combination of white cabinetry, timber stools, glass splashback and SNB Stone’s Sovereign White Leather Quartzite is simply outstanding! Stone installation: Hunter Valley Granite Marble Joinery: Cutting Edge Joinery Photography: Fig Design Studio
Vincent House
Vincent House
Limitless BuildingLimitless Building
Settled within a graffiti-covered laneway in the trendy heart of Mt Lawley you will find this four-bedroom, two-bathroom home. The owners; a young professional couple wanted to build a raw, dark industrial oasis that made use of every inch of the small lot. Amenities aplenty, they wanted their home to complement the urban inner-city lifestyle of the area. One of the biggest challenges for Limitless on this project was the small lot size & limited access. Loading materials on-site via a narrow laneway required careful coordination and a well thought out strategy. Paramount in bringing to life the client’s vision was the mixture of materials throughout the home. For the second story elevation, black Weathertex Cladding juxtaposed against the white Sto render creates a bold contrast. Upon entry, the room opens up into the main living and entertaining areas of the home. The kitchen crowns the family & dining spaces. The mix of dark black Woodmatt and bespoke custom cabinetry draws your attention. Granite benchtops and splashbacks soften these bold tones. Storage is abundant. Polished concrete flooring throughout the ground floor blends these zones together in line with the modern industrial aesthetic. A wine cellar under the staircase is visible from the main entertaining areas. Reclaimed red brickwork can be seen through the frameless glass pivot door for all to appreciate — attention to the smallest of details in the custom mesh wine rack and stained circular oak door handle. Nestled along the north side and taking full advantage of the northern sun, the living & dining open out onto a layered alfresco area and pool. Bordering the outdoor space is a commissioned mural by Australian illustrator Matthew Yong, injecting a refined playfulness. It’s the perfect ode to the street art culture the laneways of Mt Lawley are so famous for. Engineered timber flooring flows up the staircase and throughout the rooms of the first floor, softening the private living areas. Four bedrooms encircle a shared sitting space creating a contained and private zone for only the family to unwind. The Master bedroom looks out over the graffiti-covered laneways bringing the vibrancy of the outside in. Black stained Cedarwest Squareline cladding used to create a feature bedhead complements the black timber features throughout the rest of the home. Natural light pours into every bedroom upstairs, designed to reflect a calamity as one appreciates the hustle of inner city living outside its walls. Smart wiring links each living space back to a network hub, ensuring the home is future proof and technology ready. An intercom system with gate automation at both the street and the lane provide security and the ability to offer guests access from the comfort of their living area. Every aspect of this sophisticated home was carefully considered and executed. Its final form; a modern, inner-city industrial sanctuary with its roots firmly grounded amongst the vibrant urban culture of its surrounds.

1,677,592 Black Home Design Photos

1