Little Red Riding Hood

Family was key to all of our decisions for the extensive renovation of this 1930s house. Our client’s had already lived in the house for several years, and as their four children grew so too did the demands on their house. Functionality and practicality were of the utmost importance and our interior needed to facilitate a highly organised, streamlined lifestyle while still being warm and welcoming. Now each child has their own bag & blazer drop off zone within a light filled utility room, and their own bedroom with future appropriate desks and storage.

Part of our response to the brief for simplicity was to use vibrant colour on simple, sculptural joinery and so that the interior felt complete without layers of accessories and artworks. This house has been transformed from a dark, maze of rooms into an open, welcoming, light filled contemporary family home.

This project required extensive re-planning and reorganising of space in order to make daily life streamlined and to create greater opportunities for family interactions and fun.

Photography: Fraser Marsden

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

spalin
spalin added this to Shack Kitchen14 January 2020

Might need a power point in the end of the waterfall edge for toaster etc.

People who liked this photo also liked
Marquina Quartz | QUANTUM QUARTZ
Bronte
ROSE VILLA
Old meets new project
Shalini George Interiors project
Blairgowrie Beach House
Collingwood Warehouse Apartment
Kew house
Kitchens with Similar Colours
The Gathering Kitchen
N6
Country Blues
Cuisine bi-colore avec éclairage encastré et appareils iQ700
Cuisine pratique et appareils intégrés iQ700
Recupero creativo per la mansarda
Cuisine ouverte équipée Siemens iQ700
Bucktown Residence