Living Room Design Photos

Hannah Puechmarin
Hide TV - pauloneoff

The second living room, designed specially for children. Note the extensive LEGO collection along the top shelf! Photo by Andrew Latreille.
Bookcase - webuser_206511453

Sponsored

Fireplace wooden ceiling Persian rugs and classic sofas. - jayne_lattimore

Peter Cui
I love how there’s so migh detail and equality. i also like how the space was well thought out and everything is perfectly placed, couldn’t of done it better myself - sienna_kennington

area rug, arts and crafts, cabin, cathedral ceiling, large window, overstuffed, paprika, red sofa, rustic, stone coffee table, stone fireplace, tv over fireplace, wood ceiling,

Robert Canfield Photography

StruXture Photography operates on the leading edge of digital technology and masterfully employs cutting edge photographic methods to truly capture the essence of your property. Our extensive experience with multi-exposure photography, architectural aesthetics, lighting, composition, and dynamic range allows us to produce and deliver superior, magazine-quality images.
Parede em tijolo maciço - biglafonso74

The Mazama house is located in the Methow Valley of Washington State, a secluded mountain valley on the eastern edge of the North Cascades, about 200 miles northeast of Seattle. The house has been carefully placed in a copse of trees at the easterly end of a large meadow. Two major building volumes indicate the house organization. A grounded 2-story bedroom wing anchors a raised living pavilion that is lifted off the ground by a series of exposed steel columns. Seen from the access road, the large meadow in front of the house continues right under the main living space, making the living pavilion into a kind of bridge structure spanning over the meadow grass, with the house touching the ground lightly on six steel columns. The raised floor level provides enhanced views as well as keeping the main living level well above the 3-4 feet of winter snow accumulation that is typical for the upper Methow Valley. To further emphasize the idea of lightness, the exposed wood structure of the living pavilion roof changes pitch along its length, so the roof warps upward at each end. The interior exposed wood beams appear like an unfolding fan as the roof pitch changes. The main interior bearing columns are steel with a tapered “V”-shape, recalling the lightness of a dancer. The house reflects the continuing FINNE investigation into the idea of crafted modernism, with cast bronze inserts at the front door, variegated laser-cut steel railing panels, a curvilinear cast-glass kitchen counter, waterjet-cut aluminum light fixtures, and many custom furniture pieces. The house interior has been designed to be completely integral with the exterior. The living pavilion contains more than twelve pieces of custom furniture and lighting, creating a totality of the designed environment that recalls the idea of Gesamtkunstverk, as seen in the work of Josef Hoffman and the Viennese Secessionist movement in the early 20th century. The house has been designed from the start as a sustainable structure, with 40% higher insulation values than required by code, radiant concrete slab heating, efficient natural ventilation, large amounts of natural lighting, water-conserving plumbing fixtures, and locally sourced materials. Windows have high-performance LowE insulated glazing and are equipped with concealed shades. A radiant hydronic heat system with exposed concrete floors allows lower operating temperatures and higher occupant comfort levels. The concrete slabs conserve heat and provide great warmth and comfort for the feet. Deep roof overhangs, built-in shades and high operating clerestory windows are used to reduce heat gain in summer months. During the winter, the lower sun angle is able to penetrate into living spaces and passively warm the exposed concrete floor. Low VOC paints and stains have been used throughout the house. The high level of craft evident in the house reflects another key principle of sustainable design: build it well and make it last for many years! Photo by Benjamin Benschneider
Really like the wood framing, fits with the view - gmcoops

Sponsored

Ann Cummings Interior Design / Design InSite / Ian Cummings Photography

Double Hung windows are nothing short of a true classic. Marvin’s popular, versatile and state-of-the- art Double Hung windows have the original, authentic lines and hardware that complete any home. Marvin Double Hung windows feature two sash that tilt easily for fast, trouble-free cleaning and maintenance. Energy efficiency is another great benefit of the Double Hung window. Available in rectangular sash or round-top variations, there’s a Marvin Double Hung window to perfectly compliment your home. Additionally, Marvin carries a Double Hung Sash Replacement System. The Marvin Double Hung Sash Replacement system is the perfect solution when the frame of your window is in terrific condition but you need to replace the sash or hardware.

Interior Design by Tucker & Marks: http://www.tuckerandmarks.com/ Photograph by Matthew Millman

Scope of work: Complete design for hotel spa Project details: 3500 s.f. new build. 6 Treatment rooms, mani pedi area, hair salon, two bathrooms, office, reception, relaxation area, sauna, breakroom Space planning/layout Wall color palette Custom doors, hardware selections Lighting design, controls specifications & fixture selections Trim & ceiling details Flooring, wall surfaces, tile selections All other misc. details, materials & features Full CAD documentation, elevations and specs Interior decor pieces by others

At the heart of this Remodeling project was a 1980's home that had never been updated. The homeowners wanted a modern, contemporary, yet warm feel for a new Master Bath. The Bathroom and the Closet were gutted. A more spacious design and dramatic view was achieved by relocating the fixtures and cabinets as well as moving the closet wall. The visual warmth was achieved through the use of faux and natural slate with both dark and soft blue colors with some sparkle in the backsplash. The soft, low sheen, off-white finish accents the clean straight, contemporary, lines of the on the custom vanities and storage cabinets. Subtle, thermal, warmth is achieved through the under floor radiant heating. Upon completion of the bathroom, we were asked to design a modern yet slightly rustic Kitchen, Entry and Living Area. This was achieved through high definition, faux wood, porcelain, flooring installed throughout these areas. Other features to accomplish this look and feel in the Entry were the rustic alder, custom cabinetry, as well as the custom wrought iron stair railing and distressed, knotty alder stairs and faux beams. We also gave the fireplace a new, modern, warmth with a natural split-face stone veneer. New lighting and hardware accents completed the cabinets and highlighted the awesome leather finished granite tops.

Sponsored