Midcentury Dining Room Design Ideas

My Houzz: Organic Minimalism in a Denver Redo

Wall paint: Simply White, Benjamin Moore; chandelier: Harlow Smoked, Triple Seven Home; table and bench: Craigslist; chairs: Homestead Seattle; rug: Sonoma Jewels Rug, Abacasa; wall art: The Island, Minted; mirror: Stockholm Mirror, Ikea; credenza: Craigslist; sheep’s skin throw: Black Sheep (White Light); hardwood floors: Southern Pecan Natural, Home Depot Photo: Allie Crafton © 2016 Houzz Design: Annabode + Co

Jasmine Street Residence Project

This bright dining room features a monumental wooden dining table with green leather dining chairs with black legs. The wall is covered in green grass cloth wallpaper. Close up photographs of wood sections create a dramatic artistic focal point on the dining area wall. Wooden accents throughout.

Sponsored
Skye in Palm Springs, California

Residence 2 at Skye Palm Springs

Mid-Century Row-home

Styling the dining room mid-century in furniture and chandelier really added the "different" elements the homeowners were looking for. The new pattern in the run tied in to the kitchen without being too matchy matchy.

Mountview

Photographer: Mitchell Fong
contrast light and dark (black) timber - andrea_ventling

Victorian Terrace Double Reception Room & Kitchen

Chris Snook
Cabinet and shelving setup on the right - kaylee_bird71

Palm Springs Mid Century Modern Home

Don’t like chairs but like the light and layout - lenatanliyen

Download the 5-star rated mobile app
Download the 5-star rated mobile app
Lake Forest Park Renovation

The Lake Forest Park Renovation is a top-to-bottom renovation of a 50's Northwest Contemporary house located 25 miles north of Seattle. Photo: Benjamin Benschneider
Long lines - webuser_787239861

W House

Designers: Kim and Chris Woodroffe e-mail: cwoodrof@gmail.com Photographer: Merle Prosofsky Photography Ltd.

Palo Alto Mid Century

Creative Shot Photography

Mid-Century Modern Home

This Mid-Century Modern residence was infused with rich paint colors and accent lighting to enhance the owner’s modern American furniture and art collections. Large expanses of glass were added to provide views to the new garden entry. All Photographs: Erik Kvalsvik

Dining room

Photos by Casey Dunn Photography

Carroll Gardens Abode

Photos by Hulya Kolabas & Catherine Tighe; This project entailed the complete renovation of a two-family row house in Carroll Gardens. The renovation required re-connecting the ground floor to the upper floors and developing a new landscape design for the garden in the rear. As natives of Brooklyn who loathed the darkness of traditional row houses, we were driven to infuse this space with abundant natural light and air by maintaining an open staircase. Only the front wall of the original building was retained because the existing structure would not have been able to support the additional floor that was planned. In addition to the third floor, we added 10 feet to the back of the building and renovated the garden floor to include a rental unit that would offset a costly New York mortgage. Abundant doors and windows in the rear of the structure permit light to illuminate the home and afford views into the garden, which is located on the south side of the site and benefits from copious quantities of sunlight.

Sponsored
Reviving the 70's

Ema Peter Photography
Built in bench seat/divider between dining and lounge? - j_me_b

afromosia lounge

This space started out as a 2 car garage! The large garage door openings were replaced with Nana folding doors to create the indoor / outdoor flow to planned courtyard and adjacent guesthouse. An additional Nana door was added to the front side to open up the corner and take advantage of the sweeping vineyard views and new swimming pool. The garage had challenging spatial limitations due to existing structural and plumbing. We had to negotiate around these items in our space planning to keep things respectful of budget. Zeitgeist transformed this garage into 4 unique living zones (kids area / guest nook / music / afromosia lounge) to work both independently and collectively for the family and numerous weekend guests. Bringing the outdoors in through these expansive Nana doors which virtually disappear as they fold out of the way, was key to connecting the living space with the adjacent courtyard. Across this shared court, identical flooring materials flow seamlessly in and out from the main living space to the new pool house and guest quarters aiding to the indoor / outdoor sensibility and the special sense of place. While the client's are city dwellers during the week with modern urban aesthetics, as their country retreat, they definitely wanted a more earthy, relaxed character fitting into the Sonoma County lifestyle. We kept things fresh, simple and in the zeitgeist by using many natural materials, with the interest coming from texture and beautiful forms. We integrated oiled oak floors with afromosia hand scrapped wall paneling, teak cabinetry and several custom walnut furnishings. The wall finish (where not afromosia) is a hand trowled natural pigment also by a local artisan. Vern Nelson, Photography