Modern Kitchen Design Ideas

Photographer: Shannon McGrath
In a big room this looks good..great for integrating kitchen with living space - homebelle

Sponsored

Dave Kulesza

Kitchen Benchtop & Splashback: Silestone Eternal Calacatta Gold (Cosentino Australia). Cabinetry Facings: Briggs Biscotti Veneer. Appliances: V Zug. Kettle & Toaster: Black & Copper Morphy Richards. Black Dining Chairs: Merlino Furniture. Plants: Branches Perth. Photography: DMax Photography
the uneven line of bench - jean_cresswell

Wood with white bench - webuser_696181997

Ceiling height - alishabhana

Tom Ferguson
window - geraldine_smith34

Download the 5-star rated mobile app

Clever re-configuration was integral in the transformation of this generic apartment kitchen into a generous, ‘house-sized’ entertaining area. The lightbulb moment was to ‘waste’ space in order to create more – by pulling the kitchen joinery forward, a previously blank wall and awkwardly sized cupboards became an expanse of sleek, maximised storage, with deep drawers and built-in elements. The new kitchen system allowed us to treat the whole 5.3m wide apartment as ‘kitchen’, giving the clients – serious cooks and entertainers – a 2.5m island bench, that simultaneously works as a partition between the kitchen and dining/living areas. The cooktop was liberated from the back wall, finding a new position that allows the cook to interact with guests without turning around. Bathed in Corian, the rangehood merges seamlessly into the splashback, bench tops and sides, creating a visual and tactile flow from one area to another. From this island bench ‘cockpit’, a beautiful expanse of new oak, engineered-timber floors stretches out into the dining and living areas, continuing up and around the re-configured ‘snug’ that houses the study. The rich warmth of this private space offsets the sleek whiteness of the kitchen and living areas, and allows for privacy while retaining visual connection to the other spaces. Small spaces can be fantastic, and maximizing the functionality of every component in this home was a satisfying challenge. Photography: Nexus Designs

Foto: Cathy Schusler

@VillaStyling
cocina - daccaai

Love the way this wooden extension could be added to our bench. - julie_williams86

Grant Leslie

Peter Bennetts
dark and shiny ceiling bounces light around - harchitect

Sponsored

Kitchen island - chrismdb

The SSK Residence involved the renovation and extension to a single storey Californian Bungalow in Caulfield North. In order to unlock the under-utilised and removed back yard of the North facing suburban block a new wing was proposed to allow the main living and dining areas to engage directly with the back yard and free up space in the existing house for additional bedrooms, bathrooms and storage. The extension took the form of a north facing barn that allowed the large room to be visually, yet unobtrusively divided into the two functional zones; living and dining. The ceilings that frame the 2 spaces allowed the extension to be nestled into the corner of the site against the side boundary to maximise the outdoor area and prevent over shadowing to the southern neighbours back yard. Photographer: Jack Lovell
like how the cupboards go right up to ceiling - doniponi