Creative Arch
4 Reviews

Black Rock House

The client's brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Abutting the Queens Chain at the boundary, the stepped nature of the site informed the series of stacked building forms. The stepped building form reduces the scale of the site cut and impact of the slope. This was the best and only way to fulfill the client’s wishes to maximise the property’s location and vantage.

A central deck/courtyard provides a robust and sheltered layout for private indoor/outdoor living around a second-floor central hub. Bedrooms all open onto a private grassed backyard area with seaside views. The contemporary style home has listened to the client and the site topography to inform an excellent finished design.
Project Year: 2013
Country: New Zealand
Postcode 0622
Black Rock House
20 Saves | 0 Questions
The contemporary style home has originated from the clients brief with the site terrain encouraging and helping to define the end result. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
17 Saves | 0 Questions
The building has been anchored into the site with a series of stepped forms being used to reduce the scale of the site cut and slope. A central deck/courtyard provides sheltered private indoor/outdoor living, creating a central hub for the second floor. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
5 Saves | 0 Questions
The clients wanted to develop and maximise the potential for a coastal plot of land . A butting the Queens chain with foreshore at the boundary and a step sloping site, keying the building back into the site with a series of stacked form was the only way to maximise the property and views. The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with roo...More
EmbedQuestion
Black Rock House
45 Saves | 0 Questions
A central deck/courtyard provides sheltered private indoor/outdoor living, creating a central hub for the second floor. The contemporary style home has originated from the clients brief with the site terrain encouraging and helping to define the end result. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
68 Saves | 0 Questions
A central deck/courtyard provides sheltered private indoor/outdoor living, creating a central hub for the second floor. The contemporary style home has originated from the clients brief with the site terrain encouraging and helping to define the end result. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
9 Saves | 0 Questions
A central deck/courtyard provides sheltered private indoor/outdoor living, creating a central hub for the second floor. The contemporary style home has originated from the clients brief with the site terrain encouraging and helping to define the end result. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
22 Saves | 0 Questions
The building has been anchored into the site with a series of stepped forms being used to reduce the scale of the site cut and slope. A central deck/courtyard provides sheltered private indoor/outdoor living, creating a central hub for the second floor. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
0 Saves | 0 Questions
The building has been anchored into the site with a series of stepped forms being used to reduce the scale of the site cut and slope. A central deck/courtyard provides sheltered private indoor/outdoor living, creating a central hub for the second floor. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
6 Saves | 0 Questions
Abutting the Queens chain with foreshore at the boundary and a step sloping site, keying the building back into the site with a series of stacked form was the only way to maximize the property and views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
36 Saves | 0 Questions
The building has been anchored into the site with a series of stepped forms being used to reduce the scale of the site cut and slope. A central deck/courtyard provides sheltered private indoor/outdoor living, creating a central hub for the second floor. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
204 Saves | 0 Questions
The building has been anchored into the site with a series of stepped forms being used to reduce the scale of the site cut and slope. A central deck/courtyard provides sheltered private indoor/outdoor living, creating a central hub for the second floor. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
2 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
3 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
2 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
3 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
3 Saves | 0 Questions
A central deck/courtyard provides a robust and sheltered layout for private indoor/outdoor living around a second-floor central hub. Photography by DRAW Photography Ltd.
EmbedQuestion
Black Rock House
4 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
4 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
5 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
23 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
21 Saves | 0 Questions
The brief was to provide a contemporary four bedroom home with two living spaces with rooms taking advantage of the magnificent sea views. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
14 Saves | 0 Questions
A central deck/courtyard provides a robust and sheltered layout for private indoor/outdoor living around a second-floor central hub. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
6 Saves | 0 Questions
The contemporary style home has listened to the client and the site topography to inform an excellent end result. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion
Black Rock House
8 Saves | 0 Questions
Abutting the Queens Chain at the boundary, the stepped nature of the site informed the series of stacked building forms. The stepped building form reduces the scale of the site cut and impact of the slope. This was the best and only way to maximise the client’s wish to maximise the property’s location and vantage. Photography by DRAW Photography Ltd
EmbedQuestion