CPRW FISHER

Hill House

Hill House

The Hill House is conceived as a bastion.Standing up into the wind; it opens up to the elements on arrival, and locks down on departure.
Situated high on a hill, the house overlooks the estuary of an east coast beach.
The opposed orientation of sun and view has determined the program; main block, courtyard and guesthouse.
Containment and openness are the generators with light rendering its simple forms.
The buildings accommodate the needs of a quiet weekend for the owners or the demands of a large family.
Construction is from a strict palette of materials, thick concrete walls, cement render, aluminum, sun louvers, Blackwood timber and glass.
The reflecting pool and courtyard high walls remind us of the seasons and time through shadow and light.
Project Year: 2005
Project Cost: $1,500,001 NZD - $2,000,000 NZD
Country: New Zealand
Postcode 3691
Hill House
0 Saves | 0 Questions
simon devitt
EmbedQuestion
Hill House
0 Saves | 0 Questions
Simon Devitt
EmbedQuestion
Hill House
0 Saves | 0 Questions
Simon Devitt
EmbedQuestion
Hill House
0 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion