Creative Arch
4 Reviews

Davy House

The essence of the design is a simple, butterfly wedge-shaped form mirroring the shape of the adjacent mountain, with entry on the east side to reflect the Sthapatya Veda design principles.

This striking form is expressed with a recycled power pole shell floating above a dark Shadowclad base. Bricked walls at either end of the wedge are recessed to create protection from the elements doubling as a light box, creating a play of light in the evening.

The wedge's crisp lines and accentuated length contrast with the organic texture of the wood. Internally, the high raking ceilings create a light-filled space, and louver windows allow fresh air to flow through the home. Recycled NZ tawa has been introduced internally, featuring in surface sliding doors, bedroom and lounge room feature walls. Materials chosen must be natural, non-toxic products suitable to the local climatic conditions.
Project Cost: USD 750,001 - USD 1,000,000
Country: New Zealand
Postcode 2022
Davy House
522 Saves | 0 Questions
The essence of the design is a simple, butterfly wedge-shaped form mirroring the shape of the adjacent mountain, with entry on the east side to reflect the Sthapatya Veda design principles. Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
2,093 Saves | 0 Questions
The wedge's crisp lines and accentuated length contrast with the organic texture of the wood. Internally, the high raking ceilings create a light-filled space, and louver windows allow fresh air to flow through the home. Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
489 Saves | 0 Questions
Recycled NZ tawa has been introduced internally, featuring in surface sliding doors, bedroom and lounge room feature walls. Materials chosen must be natural, non-toxic products suitable to the local climatic conditions. Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
1,366 Saves | 0 Questions
Internally, the high raking ceilings create a light-filled space, and louver windows allow fresh air to flow through the home. Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
1,888 Saves | 1 Question
The wedge's crisp lines and accentuated length contrast with the organic texture of the wood. Internally, the high raking ceilings create a light-filled space, and louver windows allow fresh air to flow through the home. Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
165 Saves | 0 Questions
Materials chosen are all natural, non-toxic products suitable to the local climatic conditions. Photography by Jim Janse.
EmbedQuestion
Davy House
227 Saves | 0 Questions
Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
1,378 Saves | 0 Questions
Kids bunk bed. Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
274 Saves | 0 Questions
Materials chosen were natural, non-toxic products suitable to the local climatic conditions. Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
1,244 Saves | 0 Questions
Photography by Jim Janse.
EmbedQuestion
Davy House
1,852 Saves | 1 Question
Materials chosen are natural, non-toxic products suitable to the local climatic conditions. Photography by Jim Janse.
EmbedQuestion
Davy House
635 Saves | 0 Questions
Photography by Jim Janse
EmbedQuestion
Davy House
1,286 Saves | 0 Questions
Jim Janse
EmbedQuestion