Sitting Room off Kitchen

Designed in 1949 by Pietro Belluschi this Northwest style house sits adjacent to a stream in a 2-acre garden. The current owners asked us to design a new wing with a sitting room, master bedroom and bath and to renovate the kitchen. Details and materials from the original design were used throughout the addition. Special foundations were employed at the Master Bedroom to protect a mature Japanese maple. In the Master Bath a private garden court opens the shower and lavatory area to generous outside light.

In 2004 this project received a citation Award from the Portland AIA


Michael Mathers Photography

—  Houzz
Related Photo Topics
This photo has no questions

What Houzzers are commenting on:

paintbetty_e
paintbetty_e added this to Remodeling Ideas12 May 2019

Wooden sash windows, slate floor

webuser_94632739828
HU-94632739828 added this to Wish List1 Aug 2018

Like the centre table in this one.

jean_risser
Jean Risser added this to LANDSCAPES10 Oct 2017

https://www.houzz.com/photo/1889889-sitting-room-off-kitchen-contemporary-family-room-portland

sgreve
Spencer added this to New house likes14 Feb 2016

I like the wood walls and stone tile floors together

People who liked this photo also liked
Bedroom Additon
Exterior of Belluschi House
Master Bedroom
View Window to Pool
Doors at Garage
View to Sitting Room
Renovated Kitchen
Private Garden at Maser Bath
Family Rooms with Similar Colours
City Park Residence
Finished Projects
Chappaqua, NY Residence
Bay Front Park Shore
Arkansas Home Living Room
Photography
Decor Project 1
Transitional Family & Games Room