Garden

Shoreline Contemporary
Shoreline Contemporary
RW Anderson HomesRW Anderson Homes
The setting of this backyard is so natural. Each view and path beckons you further in.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Architecture Saville IsaacsArchitecture Saville Isaacs
Courtyard - Sand Pit Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs Project Summary Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The interpretation of experiencing life at the beach in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of pavilions, courtyards and outdoor rooms. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ A progression of pavilions and courtyards are strung off a circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. The interiors reinforce architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun.   Project Description Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The house is designed to maximise the spectacular Avoca beachfront location with a variety of indoor and outdoor rooms in which to experience different aspects of beachside living. Client brief: home to accommodate a small family yet expandable to accommodate multiple guest configurations, varying levels of privacy, scale and interaction. A home which responds to its environment both functionally and aesthetically, with a preference for raw, natural and robust materials. Maximise connection – visual and physical – to beach. The response was a series of operable spaces relating in succession, maintaining focus/connection, to the beach. The public spaces have been designed as series of indoor/outdoor pavilions. Courtyards treated as outdoor rooms, creating ambiguity and blurring the distinction between inside and out. A progression of pavilions and courtyards are strung off circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. Verandah is final transition space to beach: enclosable in winter; completely open in summer. This project seeks to demonstrates that focusing on the interrelationship with the surrounding environment, the volumetric quality and light enhanced sculpted open spaces, as well as the tactile quality of the materials, there is no need to showcase expensive finishes and create aesthetic gymnastics. The design avoids fashion and instead works with the timeless elements of materiality, space, volume and light, seeking to achieve a sense of calm, peace and tranquillity. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Focus is on the tactile quality of the materials: a consistent palette of concrete, raw recycled grey ironbark, steel and natural stone. Materials selections are raw, robust, low maintenance and recyclable. Light, natural and artificial, is used to sculpt the space and accentuate textural qualities of materials. Passive climatic design strategies (orientation, winter solar penetration, screening/shading, thermal mass and cross ventilation) result in stable indoor temperatures, requiring minimal use of heating and cooling. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Accommodation is naturally ventilated by eastern sea breezes, but sheltered from harsh afternoon winds. Both bore and rainwater are harvested for reuse. Low VOC and non-toxic materials and finishes, hydronic floor heating and ventilation ensure a healthy indoor environment. Project was the outcome of extensive collaboration with client, specialist consultants (including coastal erosion) and the builder. The interpretation of experiencing life by the sea in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of the pavilions, courtyards and outdoor rooms. The interior design has been an extension of the architectural intent, reinforcing architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum capacity. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/
Contemporary Landscape
Contemporary Landscape
Janice Parker Landscape ArchitectsJanice Parker Landscape Architects
A stepping stone path with grass joints lead to the lower fire pit circle. Photo credit: Neil Landino
Zurich residence/Chula Vista
Zurich residence/Chula Vista
Promise Path Landscaping IncPromise Path Landscaping Inc
Mangaris wooden deck with Concrete finish with Top cast light etch. Water feature surrounded by succulents and low voltage lights. Concrete fire pit and vertical succulents wall. Photography by Zack Benson
Lawn Alternative
Lawn Alternative
Gregory Davis & AssociatesGregory Davis & Associates
Landscape Design by Gregory Davis & Associates, www.gdalandscape.com Abran Photography
Courtyard
Courtyard
Cuppett Kilpatrick Architecture + Interior DesignCuppett Kilpatrick Architecture + Interior Design
Glass is tempered and frosted, approximately 3/4" thick, Glazing installer set panels on steel tabs welded to steel columns, added gaskets; then steel column is skinned with wood.
Chiswick Contemporary courtyard
Chiswick Contemporary courtyard
Nordland LandscapesNordland Landscapes
This garden was overgrown and not used at all by the property owners. The homeowners wanted a contemporary courtyard that was family friendly and modern. To achieve this, materials were chosen to match the stylish interior of the house. Also by using lighter coloured material we were able to brighten up the garden. The printed porcelain paving gave a contemporary modern feel whilst introducing added interest. Cedar batten fencing was used to clad the boundaries to minimise the oppressive feel of the high boundaries and to introduce more light into the garden. The cedar timber floating bench now provides a place to sit and entertain. It is also the perfect height for the clients’ children to use as a play bench. To brighten up the dull and dark corner by the french doors, the original steps were clad in beautiful blue and grey encaustic tiles to add much needed colour and interest in an area that had been previously neglected. This contemporary courtyard is now bright and welcoming and used by the property owners and their children on a daily basis.
What Remains to Be Seen
What Remains to Be Seen
Fox Whyte Landscape Architecture & Design Inc.Fox Whyte Landscape Architecture & Design Inc.
Limestone steps and terraces float through the gardens drawing the visitor into the landscape. A gradual approach to the house softens the steep site and strengthens the connection of the house to the street and neighbourhood. The planting, composed of a colour palette of pale blues and silvers, displays varying textures of grasses, bold architectural perennials, and the soft silvery mounds of the Lamb’s Ear that contrast beautifully against the clean lines of the steps and terraces. The back garden showcases a generous limestone terrace that blurs the lines between house and garden and an intimate dining area settled into the Oak trees. Viewed from many vantage points throughout the house, a grove of serviceberries at the back of the garden, nestled in a matrix planting of ferns and native groundcovers, provides a contemporary nod to the ravine setting and a dynamic seasonal backdrop.
Custom Mailbox - Mid-Century Open Floor Plan with View Deck
Custom Mailbox - Mid-Century Open Floor Plan with View Deck
Eco Minded SolutionsEco Minded Solutions
Afterglow Echeveria within blue Mexican pebbles paint the foreground on the way to the custom created mailbox to increase curb appeal.
1