1. Living
  2. Family Room

Modern Family Room Design Photos

2433 Sharswood
2433 Sharswood
Mancini Design+Build
The urban project requires gutting of this residential row-house. A blank slate opened a rethinking of internal space. Built-in custom-designed integrated furniture flows from the living room to the kitchen. A variety of wood tones, varied wall tones, and vibrant textiles create an engaging scene
Wimberely Retreat
Wimberely Retreat
3 Fold Design Studio
leather chair, shag rug, Casesarstone countertops, metal coffee table, Modern Fan Co ceiling fan, reclaimed hardwood floors
LIVING ROOM Window Treatments
LIVING ROOM Window Treatments
Windows Dressed Up
WINDOWS DRESSED UP SHOWROOM – located at 38th on Tennyson – www.windowsdressedup.com Complete line of window treatments - blinds, shutters, shades, custom drapes, curtains, valances, bedding. Over 3,000 designer fabrics. Bob & Linnie Leo have over 58 years experience in window fashions. Let them help you with your next project. Design recommendations and installation available. Hunter Douglas Showcase Dealer, Graber & Lafayette Interior Fashions too. Curtain & drapery hardware. OUT OF STATE? Visit our online store: www.ddccustomwindowfashions.com
Alamo
Alamo
designpad architecture - Patrick Perez Architect
Renovation of existing family room, custom built-in cabinetry for TV, drop down movie screen and books. A new articulated ceiling along with wall panels, a bench and other storage was designed as well.
Ouvrir les espaces - Projet Etoile
Ouvrir les espaces - Projet Etoile
Mon Concept Habitation
Nos clients, une famille avec deux enfants, ont fait l’acquisition de cette maison datant des années 50 (130 m² sur 3 niveaux). ⁠ ⁠ Le brief : ouvrir les espaces au RDC et créer un 3e étage en aménageant les combles tout en respectant la palette de couleurs bleu et gris clair. ⁠ ⁠ Au RDC - Nos clients souhaitaient un esprit loft. Pour ce faire, nous avons cassé les murs de la cuisine et du salon. Y compris les murs porteurs ! ⁠ Grâce à l’expertise de nos équipes et d’un ingénieur, la structure repose à présent sur le poteau et la poutre qui traversent la pièce. La poutre, en métal coffré, a été peinte en blanc pour se fondre avec l’ensemble. ⁠ ⁠ Les espaces, bien qu’ouverts, se démarquent. Que ce soit à travers la verrière (création sur-mesure), l’îlot de la cuisine ou encore le sol de carreaux @kerionceramics_ et le parquet. ⁠ ⁠ Avez-vous remarqué ? Au sol, deux types de parquet co-existent. Le parquet en point de Hongrie d'époque était en mauvais état. Une partie n’a pu être restaurée et jouxtait un mur qui a été supprimé. Nous y avons posé un nouveau parquet à l’anglaise pour rattraper le tout. ⁠ ⁠ L’escalier qui mène aux chambres a fait l’objet d’une rénovation totale pour être remis à neuf. Il mène, entre autre, au 3e étage où nous avons récupéré les combes pour créer 2 chambres et 1 SDB pour les enfants. Ceci a demandé un très gros travail : création de rangements/placards sur-mesure sous les combles, isolation, branchements d’eau et d’électricité.
Pine Lake - Private Lakeside Wisconsin Resort Home
Pine Lake - Private Lakeside Wisconsin Resort Home
Vetter Architects
The owners requested a Private Resort that catered to their love for entertaining friends and family, a place where 2 people would feel just as comfortable as 42. Located on the western edge of a Wisconsin lake, the site provides a range of natural ecosystems from forest to prairie to water, allowing the building to have a more complex relationship with the lake - not merely creating large unencumbered views in that direction. The gently sloping site to the lake is atypical in many ways to most lakeside lots - as its main trajectory is not directly to the lake views - allowing for focus to be pushed in other directions such as a courtyard and into a nearby forest. The biggest challenge was accommodating the large scale gathering spaces, while not overwhelming the natural setting with a single massive structure. Our solution was found in breaking down the scale of the project into digestible pieces and organizing them in a Camp-like collection of elements: - Main Lodge: Providing the proper entry to the Camp and a Mess Hall - Bunk House: A communal sleeping area and social space. - Party Barn: An entertainment facility that opens directly on to a swimming pool & outdoor room. - Guest Cottages: A series of smaller guest quarters. - Private Quarters: The owners private space that directly links to the Main Lodge. These elements are joined by a series green roof connectors, that merge with the landscape and allow the out buildings to retain their own identity. This Camp feel was further magnified through the materiality - specifically the use of Doug Fir, creating a modern Northwoods setting that is warm and inviting. The use of local limestone and poured concrete walls ground the buildings to the sloping site and serve as a cradle for the wood volumes that rest gently on them. The connections between these materials provided an opportunity to add a delicate reading to the spaces and re-enforce the camp aesthetic. The oscillation between large communal spaces and private, intimate zones is explored on the interior and in the outdoor rooms. From the large courtyard to the private balcony - accommodating a variety of opportunities to engage the landscape was at the heart of the concept. Overview Chenequa, WI Size Total Finished Area: 9,543 sf Completion Date May 2013 Services Architecture, Landscape Architecture, Interior Design
Highland House Exposed Structure
Highland House Exposed Structure
GriD architects
Reclaiming the existing structure, the old roof framing was maintained to allow for the addition of a new clerestory window system.
Modern Addition for a Cape Cod
Modern Addition for a Cape Cod
Landis Architects / Builders
Andrew Sariti In the sitting room, we kept the home’s original brick wall and the rear window. That wall is painted orange and is now the focal point in the sitting room. The original window opening was converted into a decorative niche with frosted glass and asymmetrical shelves. The guest bedroom is on the other side of the window. The addition’s interior ceiling has the same sloped angle as the shed roof. The center of the addition has a ceiling fan with light. The addition is heated with a split unit that is discreetly placed on the wall in the addition. The angled shed roof of the addition is echoed in the interior ceiling. The interior décor reflects the clients love of midcentury modern design and furnishings.
Alamo
Alamo
designpad architecture - Patrick Perez Architect
Renovation of existing family room, custom built-in cabinetry for TV, drop down movie screen and books. A new articulated ceiling along with wall panels, a bench and other storage was designed as well.
Family Rooms
Family Rooms
Ellsworth Ford Associates
The Hermes orange mohair sofa was custom designed by EFA and made with extra depth to accommodate teen guests in this third floor fun space