Fabrica
Fabrica
Mcmahon and NerlichMcmahon and Nerlich
The powder room is styled by the client and reflects their eclectic tastes....
apaiser Sublime Single Vanity
apaiser Sublime Single Vanity
UserUser
apaiser Sublime Single Vanity in 'Diamond White' at the master ensuite in Wimbledon Avenue, VIC, Australia. Developed by Penfold Group | Designed by Taylor Pressly Architects | Build by Melbourne Construction Management | Photography by Peter Clarke
Modern Classic
Modern Classic
schemes & spacesschemes & spaces
We featured the stunning marble by creating an extra deep vanity top and selecting brushed brass tapware and light fitting. The warm walnut timber tones bring warmth and harmony.
Cremorne Kitchen
Cremorne Kitchen
Kaiko Design InteriorsKaiko Design Interiors
Referencing the art deco period in which the apartment was build, a curved range hood finished in linear kit kat Japanese tiles forms the focal point of the kitchen. Light timber laminate for full height joinery with dark grey / charcoal ultra matte laminate for below bench cupboards and drawers. Quartzite bench tops in a leathered finish.
Totoro’s Pool — Circular Elegance
Totoro’s Pool — Circular Elegance
Walless ArchitectureWalless Architecture
A lush garden pathway continues the curves, leading to a circular outdoor amenity at the far end. It comprises a half-circle mirror, a free-standing cylinder basin, a globe wall light, and an arched door. The outdoor amenity was intentionally designed to be open, with screening from climbing plants on steel wires and timber posts, with potentially a translucent fabric in the future, to create a more cost-efficient yet utilitarian space by eliminating the need for walls.
Southbank Apartment
Southbank Apartment
Jasmine McClelland DesignJasmine McClelland Design
Fresh, clean, white apartment kitchen with living room in mirrored reflection.
Elwood Apartment
Elwood Apartment
Camilla Molders DesignCamilla Molders Design
A colorful living room and art wall
Colgate Cottage
Colgate Cottage
Annie Bowen DesignAnnie Bowen Design
The owners love colour and were excited for us to invite fun through colour, pattern and texture across the kitchen cabinets, bathroom tiles and powder room wallpaper.
Hindley & Co - staircase
Hindley & Co - staircase
Hindley & Co Architecture & Interior DesignHindley & Co Architecture & Interior Design
The old Victorian stair was replace by a new oak one with concealed stringer and a powdercoated steel handrail.
Karli Rise #1
Karli Rise #1
designButtondesignButton
This 8.3 star energy rated home is a beacon when it comes to paired back, simple and functional elegance. With great attention to detail in the design phase as well as carefully considered selections in materials, openings and layout this home performs like a Ferrari. The in-slab hydronic system that is run off a sizeable PV system assists with minimising temperature fluctuations. This home is entered into 2023 Design Matters Award as well as a winner of the 2023 HIA Greensmart Awards. Karli Rise is featured in Sanctuary Magazine in 2023.
Weather House
Weather House
Mihaly SlocombeMihaly Slocombe
Weather House is a bespoke home for a young, nature-loving family on a quintessentially compact Northcote block. Our clients Claire and Brent cherished the character of their century-old worker's cottage but required more considered space and flexibility in their home. Claire and Brent are camping enthusiasts, and in response their house is a love letter to the outdoors: a rich, durable environment infused with the grounded ambience of being in nature. From the street, the dark cladding of the sensitive rear extension echoes the existing cottage!s roofline, becoming a subtle shadow of the original house in both form and tone. As you move through the home, the double-height extension invites the climate and native landscaping inside at every turn. The light-bathed lounge, dining room and kitchen are anchored around, and seamlessly connected to, a versatile outdoor living area. A double-sided fireplace embedded into the house’s rear wall brings warmth and ambience to the lounge, and inspires a campfire atmosphere in the back yard. Championing tactility and durability, the material palette features polished concrete floors, blackbutt timber joinery and concrete brick walls. Peach and sage tones are employed as accents throughout the lower level, and amplified upstairs where sage forms the tonal base for the moody main bedroom. An adjacent private deck creates an additional tether to the outdoors, and houses planters and trellises that will decorate the home’s exterior with greenery. From the tactile and textured finishes of the interior to the surrounding Australian native garden that you just want to touch, the house encapsulates the feeling of being part of the outdoors; like Claire and Brent are camping at home. It is a tribute to Mother Nature, Weather House’s muse.

593,201 Small Home Design Photos

1