RE-ROOFING WITH THREE BIRDS RENOVATIONS
RE-ROOFING WITH THREE BIRDS RENOVATIONS
Monier Roofing
Some renovations don’t need a whole new roof – it can often be just a case of freshening up an existing roof with a modern colour scheme. This is particularly relevant when talking about tiled roofs – concrete or terracotta – because they last for decades. The only thing that might change over time is favoured colour schemes. Enter renovating experts, the Three Birds Renovations, who have just completed their ninth house renovation – a super-fast, super-stylish renovation project.
Joyful Housewhite
Joyful Housewhite
Mihaly Slocombe
The mezzanine study space looks down over the living room. Photo by Tatjana Plitt.
Wattle Park
Wattle Park
Samalex - Balance in Building
Polished concrete flooring combined with natural timber joinery and corian bench tops
Bonner House
Bonner House
Quattro Architecture
Bonner House - master bath. Photography by Kasey Funnell
Spice - Oak Beach - Far North Queensland
Spice - Oak Beach - Far North Queensland
bàlay Vandyke
Photos by Louise Roche, of Villa Styling. Recycled timber arbor and entry path
Un appartement chlorophylle au coeur de la Capitale
Un appartement chlorophylle au coeur de la Capitale
Decor Interieur
Le projet : Un appartement classique à remettre au goût du jour et dont les espaces sont à restructurer afin de bénéficier d’un maximum de rangements fonctionnels ainsi que d’une vraie salle de bains avec baignoire et douche. Notre solution : Les espaces de cet appartement sont totalement repensés afin de créer une belle entrée avec de nombreux rangements. La cuisine autrefois fermée est ouverte sur le salon et va permettre une circulation fluide de l’entrée vers le salon. Une cloison aux formes arrondies est créée : elle a d’un côté une bibliothèque tout en courbes faisant suite au meuble d’entrée alors que côté cuisine, on découvre une jolie banquette sur mesure avec des coussins jaunes graphiques permettant de déjeuner à deux. On peut accéder ou cacher la vue sur la cuisine depuis le couloir de l’entrée, grâce à une porte à galandage dissimulée dans la nouvelle cloison. Le séjour, dont les cloisons séparatives ont été supprimé a été entièrement repris du sol au plafond. Un très beau papier peint avec un paysage asiatique donne de la profondeur à la pièce tandis qu’un grand ensemble menuisé vert a été posé le long du mur de droite. Ce meuble comprend une première partie avec un dressing pour les amis de passage puis un espace fermé avec des portes montées sur rails qui dissimulent ou dévoilent la TV sans être gêné par des portes battantes. Enfin, le reste du meuble est composé d’une partie basse fermée avec des rangements et en partie haute d’étagères pour la bibliothèque. On accède à l’espace nuit par une nouvelle porte coulissante donnant sur un couloir avec de part et d’autre des dressings sur mesure couleur gris clair. La salle de bains qui était minuscule auparavant, a été totalement repensée afin de pouvoir y intégrer une grande baignoire, une grande douche et un meuble vasque. Une verrière placée au dessus de la baignoire permet de bénéficier de la lumière naturelle en second jour, depuis la chambre attenante. La chambre de bonne dimension joue la simplicité avec un grand lit et un espace bureau très agréable. Le style : Bien que placé au coeur de la Capitale, le propriétaire souhaitait le transformer en un lieu apaisant loin de l’agitation citadine. Jouant sur la palette des camaïeux de verts et des matériaux naturels pour les carrelages, cet appartement est devenu un véritable espace de bien être pour ses habitants. La cuisine laquée blanche est dynamisée par des carreaux ciments au sol hexagonaux graphiques et verts ainsi qu’une crédence aux zelliges d’un jaune très peps. On retrouve le vert sur le grand ensemble menuisé du séjour choisi depuis les teintes du papier peint panoramique représentant un paysage asiatique et tropical. Le vert est toujours en vedette dans la salle de bains recouverte de zelliges en deux nuances de teintes. Le meuble vasque ainsi que le sol et la tablier de baignoire sont en teck afin de garder un esprit naturel et chaleureux. Le laiton est présent par petites touches sur l’ensemble de l’appartement : poignées de meubles, table bistrot, luminaires… Un canapé cosy blanc avec des petites tables vertes mobiles et un tapis graphique reprenant un motif floral composent l’espace salon tandis qu’une table à allonges laquée blanche avec des chaises design transparentes meublent l’espace repas pour recevoir famille et amis, en toute simplicité.
Pantry
Pantry
KuDa Photography
Designed by Rod Graham and Gilyn McKelligon. Photo by KuDa Photography
Whidbey Island Farmhouse
Whidbey Island Farmhouse
Dovetail General Contractors
Two islands made of teak and granite, with accompanying alder cabinets, concrete floor, cedar ceiling, and floor to ceiling windows comprise this kitchen.
Master Bath Remodel: La Crescenta, CA
Master Bath Remodel: La Crescenta, CA
Avente Tile
Avente's Melilla Cement Tile pattern was used for the floor in this rich master bath. Photos provided by Avente Tile Customer.
Apex Screen Porch
Apex Screen Porch
Catherine French Design, LLC.
Custom outdoor Screen Porch with Scandinavian accents, outdoor sofa, custom pillows, and amazing rail details
Jungle House
Jungle House
Accoya Wood
Accoya was used for all the superior decking and facades throughout the ‘Jungle House’ on Guarujá Beach. Accoya wood was also used for some of the interior paneling and room furniture as well as for unique MUXARABI joineries. This is a special type of joinery used by architects to enhance the aestetic design of a project as the joinery acts as a light filter providing varying projections of light throughout the day. The architect chose not to apply any colour, leaving Accoya in its natural grey state therefore complimenting the beautiful surroundings of the project. Accoya was also chosen due to its incredible durability to withstand Brazil’s intense heat and humidity. Credits as follows: Architectural Project – Studio mk27 (marcio kogan + samanta cafardo), Interior design – studio mk27 (márcio kogan + diana radomysler), Photos – fernando guerra (Photographer).
SC 3
SC 3
Jon Eric Christner ARCHITECT INC.
Garden Entry - General Contractor: Forte Estate Homes photo by Aidin Foster
Raised Bed Garden with Potting Shed
Raised Bed Garden with Potting Shed
Drip Landscape and Tree Service
Raised-bed garden made with repurposed cedar. Includes drip irrigation, game fence, recycled glass mulch, and potting shed.
Ruppert Backyard
Ruppert Backyard
The Cousins
Classic lines on this outdoor furniture are offset by the bright throw pillows, mosaic table, and hanging beanock. Draped fabric adds elegance and protection from the elements.
Modern Farmhouse
Modern Farmhouse
Glo European Windows & Doors
This modern farmhouse located outside of Spokane, Washington, creates a prominent focal point among the landscape of rolling plains. The composition of the home is dominated by three steep gable rooflines linked together by a central spine. This unique design evokes a sense of expansion and contraction from one space to the next. Vertical cedar siding, poured concrete, and zinc gray metal elements clad the modern farmhouse, which, combined with a shop that has the aesthetic of a weathered barn, creates a sense of modernity that remains rooted to the surrounding environment. The Glo double pane A5 Series windows and doors were selected for the project because of their sleek, modern aesthetic and advanced thermal technology over traditional aluminum windows. High performance spacers, low iron glass, larger continuous thermal breaks, and multiple air seals allows the A5 Series to deliver high performance values and cost effective durability while remaining a sophisticated and stylish design choice. Strategically placed operable windows paired with large expanses of fixed picture windows provide natural ventilation and a visual connection to the outdoors.
From Closet to Wet Bath
From Closet to Wet Bath
The Kitchen Studio of Glen Ellyn
When my client approached me with the task of making a full guest bath out of two adjoining closets that measured only 39 x 79 combined, I was curious to see what we could come up with. So pencil to paper, together we came up with a plan that works. Since we were faced with a very limited amount of space, I felt the first step was to get everything up off the floor to allow for a more spacious feel. A wall hung vanity, wall hung toilet and a curb free shower create a sense of space inside the room. A small bump out into the adjacent bedroom was necessary to allow for proper clearances for sink & toilet. Due to the limited space, a wet room concept was used, with the shower open to the rest of the room. Therefore all the materials specified can get wet without damage – porcelain, teak & tile. A small teak flip up bench provides seating in the shower. A teak shelf, medicine cabinet, and niches near the sink and in the shower provide additional areas for storage. A small towel bar on the front of the sink even provides a spot for a hand towel. Proper ventilation and lighting were very important in this small space, so a higher powered ventilation system was used. A combination fan/light and recessed lighting make sure the space is properly illuminated. The large format tone-on-tone tiles that cover the walls floor to ceiling were selected to help make the room appear larger. The smaller format floor tiles in a darker color provide contrast and a surer grip for safety. Kitchen design by The Kitchen Studio of Glen Ellyn (Glen Ellyn, IL) Designed by: Susan Klimala, CKD, CBD Photo by: Dawn Jackman For more information on kitchen and bath design ideas go to: www.kitchenstudio-ge.com