1. Dining Photos

Dining Room Design Ideas with a Concrete Fireplace Surround

Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs
Architecture Saville Isaacs
Interior - Living Room and Dining Beach House at Avoca Beach by Architecture Saville Isaacs Project Summary Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The interpretation of experiencing life at the beach in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of pavilions, courtyards and outdoor rooms. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ A progression of pavilions and courtyards are strung off a circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. The interiors reinforce architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun.   Project Description Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ The core idea of people living and engaging with place is an underlying principle of our practice, given expression in the manner in which this home engages with the exterior, not in a general expansive nod to view, but in a varied and intimate manner. The house is designed to maximise the spectacular Avoca beachfront location with a variety of indoor and outdoor rooms in which to experience different aspects of beachside living. Client brief: home to accommodate a small family yet expandable to accommodate multiple guest configurations, varying levels of privacy, scale and interaction. A home which responds to its environment both functionally and aesthetically, with a preference for raw, natural and robust materials. Maximise connection – visual and physical – to beach. The response was a series of operable spaces relating in succession, maintaining focus/connection, to the beach. The public spaces have been designed as series of indoor/outdoor pavilions. Courtyards treated as outdoor rooms, creating ambiguity and blurring the distinction between inside and out. A progression of pavilions and courtyards are strung off circulation spine/breezeway, from street to beach: entry/car court; grassed west courtyard (existing tree); games pavilion; sand+fire courtyard (=sheltered heart); living pavilion; operable verandah; beach. Verandah is final transition space to beach: enclosable in winter; completely open in summer. This project seeks to demonstrates that focusing on the interrelationship with the surrounding environment, the volumetric quality and light enhanced sculpted open spaces, as well as the tactile quality of the materials, there is no need to showcase expensive finishes and create aesthetic gymnastics. The design avoids fashion and instead works with the timeless elements of materiality, space, volume and light, seeking to achieve a sense of calm, peace and tranquillity. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Focus is on the tactile quality of the materials: a consistent palette of concrete, raw recycled grey ironbark, steel and natural stone. Materials selections are raw, robust, low maintenance and recyclable. Light, natural and artificial, is used to sculpt the space and accentuate textural qualities of materials. Passive climatic design strategies (orientation, winter solar penetration, screening/shading, thermal mass and cross ventilation) result in stable indoor temperatures, requiring minimal use of heating and cooling. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ Accommodation is naturally ventilated by eastern sea breezes, but sheltered from harsh afternoon winds. Both bore and rainwater are harvested for reuse. Low VOC and non-toxic materials and finishes, hydronic floor heating and ventilation ensure a healthy indoor environment. Project was the outcome of extensive collaboration with client, specialist consultants (including coastal erosion) and the builder. The interpretation of experiencing life by the sea in all its forms has been manifested in tangible spaces and places through the design of the pavilions, courtyards and outdoor rooms. The interior design has been an extension of the architectural intent, reinforcing architectural design principles and place-making, allowing every space to be utilised to its optimum capacity. There is no differentiation between architecture and interiors: Interior becomes exterior, joinery becomes space modulator, materials become textural art brought to life by the sun. Architecture Saville Isaacs https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/ https://www.architecturesavilleisaacs.com.au/
Number 16- Living Area
Number 16- Living Area
Jess Hunter Interior Design
Number 16 Project. Linking Heritage Georgian architecture to modern. Inside it's all about robust interior finishes softened with layers of texture and materials. This is the open plan living, kitchen and dining area. FLowing to the outdoor alfresco.
Lapitec
Lapitec
Pental Surfaces
Fireplace surround & Countertop is Lapitec: A sintered stone product designed and developed in Italy and the perfect example of style and quality appeal, Lapitec® is an innovative material which combines and blends design appeal with the superior mechanical and physical properties, far better than any porcelain product available on the market. Lapitec® combines the strength of ceramic with the properties, elegance, natural colors and the typical finishes of natural stone enhancing or blending naturally into any surroundings. Available in 12mm or 20mm thick 59″ x 132.5″ slabs.
Dining Room
Dining Room
Betty Wasserman
A sleek dining room in a Tribeca loft we designed. We wanted this space to be as unique as our clients, so we incorporated a custom dining table and Bocci globe pendant lighting. Contemporary chairs by Dennis Miller bring the design together, pairing wonderfully with the lighting and contrasting with the table. Project completed by New York interior design firm Betty Wasserman Art & Interiors, which serves New York City, as well as across the tri-state area and in The Hamptons. For more about Betty Wasserman, click here: https://www.bettywasserman.com/ To learn more about this project, click here: https://www.bettywasserman.com/spaces/macdougal-manor/
Brays Island Modern
Brays Island Modern
Surber Barber Choate + Hertlein Architects
The palette of materials is intentionally reductive, limited to concrete, wood, and zinc. The use of concrete, wood, and dull metal is straightforward in its honest expression of material, as well as, practical in its durability. Phillip Spears Photographer
Mid Century Modern ADA Remodel
Mid Century Modern ADA Remodel
Corinthian Fine Homes
We designed and renovated a Mid-Century Modern home into an ADA compliant home with an open floor plan and updated feel. We incorporated many of the homes original details while modernizing them. We converted the existing two car garage into a master suite and walk in closet, designing a master bathroom with an ADA vanity and curb-less shower. We redesigned the existing living room fireplace creating an artistic focal point in the room. The project came with its share of challenges which we were able to creatively solve, resulting in what our homeowners feel is their first and forever home. This beautiful home won three design awards: • Pro Remodeler Design Award – 2019 Platinum Award for Universal/Better Living Design • Chrysalis Award – 2019 Regional Award for Residential Universal Design • Qualified Remodeler Master Design Awards – 2019 Bronze Award for Universal Design
Tama’s Tee House
Tama’s Tee House
Luigi Rosselli Architects
The dining area of the open plan living space features an 'Oracle' pendant by Christopher Boots and painting by painting by Joshua Yeldham. © Prue Roscoe
Vestavia Hills Remodel
Vestavia Hills Remodel
Tommy Daspit Photographer
Living room, dining room, and kitchen of a remodeled home by Adams & Gerndt Architecture firm and Harris Coggin Building Company in Vestavia Hills Alabama. Photographed by Tommy Daspit a Birmingham based architectural and interiors photographer. You can see more of his work at http://tommydaspit.com
Esszimmer mit Kamin
Esszimmer mit Kamin
swa.studio /// Sebastian Wiedemann Architektur
Herzstück des Hauses und Treffpunkt der Familie ist der massive, naturbelassene Eichentisch. Der Kamin ist, wie der Boden, aus einer Kalkoberfläche. Über die Bar in der Durchreiche ergibt sich ein schöner räumlicher Zusammenhang mit der Küche und grosszügige Durchblicke. Foto: Sorin Morar
明石の家 3つの中庭に寄り添う平屋
明石の家 3つの中庭に寄り添う平屋
arbol一級建築士事務所 
家族みんなが集まるリビングダイニング。無垢のフローリングと調湿効果のある壁で身体に優しい空間です。 Photographer:Yasunoi Shimomura
Whether you want inspiration for planning a dining room with a concrete fireplace surround renovation or are building a designer dining room from scratch, Houzz has 786 images from the best designers, decorators, and architects in the country, including JAWS and Visbeen Architects. Look through dining room photos in different colours and styles and when you find a dining room with a concrete fireplace surround design that inspires you, save it to an Ideabook or contact the Pro who made it happen to see what kind of design ideas they have for your home. Explore the beautiful dining room with a concrete fireplace surround ideas photo gallery and find out exactly why Houzz is the best experience for home renovation and design.