Cleveland House
Cleveland House
Hausable - Property Photographers
Photography by Josh Douglas of Hausable Photography
Bayside Zen Garden | Bayside, WI
Bayside Zen Garden | Bayside, WI
LandCrafters, Inc
Behind the Tea House is a traditional Japanese raked garden. After much research we used bagged poultry grit in the raked garden. It had the perfect texture for raking. Gray granite cobbles and fashionettes were used for the border. A custom designed bamboo fence encloses the rear yard.
Cambridge Condo
Cambridge Condo
Twelve Chairs Interiors
Photo: Sarah M. Young | smyphoto
Japanese Inspired Remodel in Noe Valley
Japanese Inspired Remodel in Noe Valley
Mark Brand Architecture
The design of this remodel of a small two-level residence in Noe Valley reflects the owner's passion for Japanese architecture. Having decided to completely gut the interior partitions, we devised a better-arranged floor plan with traditional Japanese features, including a sunken floor pit for dining and a vocabulary of natural wood trim and casework. Vertical grain Douglas Fir takes the place of Hinoki wood traditionally used in Japan. Natural wood flooring, soft green granite and green glass backsplashes in the kitchen further develop the desired Zen aesthetic. A wall to wall window above the sunken bath/shower creates a connection to the outdoors. Privacy is provided through the use of switchable glass, which goes from opaque to clear with a flick of a switch. We used in-floor heating to eliminate the noise associated with forced-air systems.
Japanese-style Home Office
Japanese-style Home Office
Ki Arts
The home-office includes a built-in flat wall monitor to use for long distance conferences and a computer area seen at the right edge of the photo. Both the center table and the computer desk can be hydraulically lowered into the rectangular recess (horikotatsu) in the floor beneath them. When the table and desk are raised, these recesses provide leg room when sitting on the floor.
DUPLEX FLAT
DUPLEX FLAT
CULTURALS INTERIOR DESIGNERS
sanjay choWith a view of sun set from Hall, master bed room and sons bedroom. With gypsum ceiling, vitrified flooring, long snug L shaped sofa, a huge airy terrace , muted colours and quirky accents, the living room is an epitome of contemporary luxury, use of Indian art and craft, the terrace with gorgeous view of endless greenery, is a perfect indulgence! Our client says ‘’ sipping on a cup of coffee surrounded by lush greenery is the best way to recoup our energies and get ready to face another day’’.The terrace is also a family favourite on holidays, as all gather here for impromptu dinners under the stars. Since the dining area requires some intimate space.ugale