Oh What A Ceiling!
Oh What A Ceiling!
Green Sheep CollectiveGreen Sheep Collective
‘Oh What A Ceiling!’ ingeniously transformed a tired mid-century brick veneer house into a suburban oasis for a multigenerational family. Our clients, Gabby and Peter, came to us with a desire to reimagine their ageing home such that it could better cater to their modern lifestyles, accommodate those of their adult children and grandchildren, and provide a more intimate and meaningful connection with their garden. The renovation would reinvigorate their home and allow them to re-engage with their passions for cooking and sewing, and explore their skills in the garden and workshop.
Highvale House
Highvale House
Alexandra Buchanan ArchitectureAlexandra Buchanan Architecture
Highvale House sits amongst native gums on a sloping site. Perched on posts to disturb the land as little as possible, this raised position provides vistas through branches to the valley and hills beyond. Wrapped in metal cladding, the house speaks to rural Australian vernacular and reads as a singular element, both sculptural and responsive to the local climate. The plan’s program borrows from traditional Japanese elements, marrying the clients’ cultural heritage with a kind of local regionalism. The program includes a Genkan, Engawa and Washitsu. The plan has a distinct separation between living and sleeping areas linked with a continuous corridor providing light and ventilation throughout. The living areas are characterised by a rich palette of stone and timber offering warmth and richness to the interior. The generous glazed façade with high clerestory windows allows light deep into the width of the plan while providing opportunity to control daylight levels with floor to ceiling drapery offering a softness to the interior palette.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Irrubel
Irrubel
UserUser
Deluxe bathroom featuring blackbutt timber vanity, brushed nickel tapware and subway feature tile
Walless Cabana
Walless Cabana
Walless ArchitectureWalless Architecture
A Sympathetic In-between Positioned at the edge of the Field of Mars Reserve, Walless Cabana is the heart of family living, where people and nature come together harmoniously and embrace each other. In creating a seamless transition between the existing family home and the distant bushland, Walless Cabana deliberately curates the language of its surroundings through the Japanese concept of 'Shakkei' or borrowed scenery, ensuring its humble and respectful presence in place. Despite being a permanent structure, it is a transient space that adapts and changes dynamically with everchanging nature, personalities and lifestyle.

298,631 Midcentury Home Design Photos

1