Dural
Dural
Distinct Innovations Pty LtdDistinct Innovations Pty Ltd
We were commissioned to create a contemporary single-storey dwelling with four bedrooms, three main living spaces, gym and enough car spaces for up to 8 vehicles/workshop. Due to the slope of the land the 8 vehicle garage/workshop was placed in a basement level which also contained a bathroom and internal lift shaft for transporting groceries and luggage. The owners had a lovely northerly aspect to the front of home and their preference was to have warm bedrooms in winter and cooler living spaces in summer. So the bedrooms were placed at the front of the house being true north and the livings areas in the southern space. All living spaces have east and west glazing to achieve some sun in winter. Being on a 3 acre parcel of land and being surrounded by acreage properties, the rear of the home had magical vista views especially to the east and across the pastured fields and it was imperative to take in these wonderful views and outlook. We were very fortunate the owners provided complete freedom in the design, including the exterior finish. We had previously worked with the owners on their first home in Dural which gave them complete trust in our design ability to take this home. They also hired the services of a interior designer to complete the internal spaces selection of lighting and furniture. The owners were truly a pleasure to design for, they knew exactly what they wanted and made my design process very smooth. Hornsby Council approved the application within 8 weeks with no neighbor objections. The project manager was as passionate about the outcome as I was and made the building process uncomplicated and headache free.
Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Darlinghurst Penthouse
Darlinghurst Penthouse
Anna Antoniades ArchitectureAnna Antoniades Architecture
An eclectic and sophisticated kaleidoscope of experiences provide an entertainer’s retreat from the urban surroundings. Fuelled by the dream of two inspiring clients to create an industrial warehouse space that was to be designed around their particular needs, we went on an amazing journey that culminated in a unique and exciting result. The unusual layout is particular to the clients’ brief whereby a central courtyard is surrounded by the entertainment functions, whilst the living and bedroom spaces are located on the perimeter for access to the city and harbour views. The generous living spaces can be opened to flow seamlessly from one to the other, but can also be closed off to provide intimate, cosy areas for reflection. With the inclusion of materials such as recycled face-brick, steel, timber and concrete, the main living spaces are rich and vibrant. The bedrooms, however, have a quieter palette providing the inhabitants a variety of experiences as they move through the spaces.
Darlinghurst Penthouse
Darlinghurst Penthouse
Anna Antoniades ArchitectureAnna Antoniades Architecture
An eclectic and sophisticated kaleidoscope of experiences provide an entertainer’s retreat from the urban surroundings. Fuelled by the dream of two inspiring clients to create an industrial warehouse space that was to be designed around their particular needs, we went on an amazing journey that culminated in a unique and exciting result. The unusual layout is particular to the clients’ brief whereby a central courtyard is surrounded by the entertainment functions, whilst the living and bedroom spaces are located on the perimeter for access to the city and harbour views. The generous living spaces can be opened to flow seamlessly from one to the other, but can also be closed off to provide intimate, cosy areas for reflection. With the inclusion of materials such as recycled face-brick, steel, timber and concrete, the main living spaces are rich and vibrant. The bedrooms, however, have a quieter palette providing the inhabitants a variety of experiences as they move through the spaces.
Wiley Park
Wiley Park
Alamay Constructions Pty LtdAlamay Constructions Pty Ltd
The mezzanine level contains the Rumpus/Kids area and home office. At 10m x 3.5m there's plenty of space for everybody.

224,116 Industrial Home Design Photos

Fabrica
Fabrica
Mcmahon and NerlichMcmahon and Nerlich
The soaring ceiling height of the living areas of this warehouse-inspired house
1