Find the right local pro for your project
Find top design and renovation professionals on Houzz
Southbank Apartment
Southbank Apartment
Jasmine McClelland DesignJasmine McClelland Design
Fresh, clean, white apartment kitchen with living room in mirrored reflection.
Fringe Dweller
Fringe Dweller
Mihaly SlocombeMihaly Slocombe
Fringe Dweller’s sculpted extension transforms an unassuming weatherboard cottage into a proud forever home. It walks multiple tightropes at once: balancing openness with privacy, strength with softness, and a rich history with our clients’ future needs. On Clifton Hill’s suburban edge, the house sits opposite the leafy Quarries Park Reserve. Our clients, Ishtar and Craig, have three children and purchased their cottage to create a long-term family home. Lying within a heritage overlay, the cottage’s traditional layout is largely preserved – only tweaked, in a wise parenting move, to form three equally sized bedrooms. The extension’s shared spaces feature rich materials, a warm palette and curved edges, creating a feeling of softness and easing transitions between zones. A staircase arcing through the living areas leads up to the lounge and main suite. Elevated above street level, these spaces can more freely relate to the park: the lounge’s attached balcony overlooks the park’s open field, while the main bedroom’s floor-to-ceiling window frames magnificent foliage. Downstairs, sliding doors connect the living areas to a semi-covered deck, while the garden beyond is embraced by a self-contained studio at the rear and high walls on either side. A brick wall interspersed with permeable screens lines the site’s public edge, balancing backyard privacy with neighbourhood connection. For passers-by, it’s a strong addition to the streetscape, granting glimpses of the lush garden within. Fringe Dweller embraces its presence on the fringe of the parklands, balancing its historical context with its future as a nurturing family home.
Ensuite with a View
Ensuite with a View
Element Design StudioElement Design Studio
Enjoying the benefits of privacy with a soak in the stone bath with views through the large window, or connect directly with nature with a soak on the bath deck. The open double shower provides an easy to clean and contemporary space.
Yarrambat Home
Yarrambat Home
GDP Interior DesignGDP Interior Design
A sleek and luxurious kitchen that just screams opulence and decadent cocktails shared with friends and family over a stunning meal. Function meets form where everything has its place.
Modern Classic
Modern Classic
schemes & spacesschemes & spaces
Bringing a modern touch to a period home lounge room. We injected colour through the occasional chairs and the art.

28,817,790 Home Design Photos

6